SESIUNE DE INFORMARE PRIVIND FINANȚĂRILE PENTRU PROIECTE DISPONIBILE DIN PARTEA MINISTERULUI ROMÂNILOR DE PRETUTINDENI

18891468_1658306137543152_4928445448514119450_o

@copyright Ambasada României în Spania

 

Pe 3 iunie, echipa LSRS Spania a dat curs invitației Ambasada României în Regatul Spaniei prin Alexandra Sava, Anca Bodzer, Lavinia Popescu, Mara Cicic-Mușat și Adrian Semenciuc, la sesiunea de informare pentru asociațiile românești din Spania privind finanțările disponibile din partea Ministerului Românilor de Pretutindeni, cu participarea ministrului pentru românii de pretutindeni, doamna Andreea Păstîrnac.

Ministrul Andreea Păstîrnac a prezentat, cu acest prilej, obiectivele și proiectele ministerului pentru românii de pretutindeni, în vederea conservării, afirmării și promovării identității culturale și lingvistice românești peste hotare. În acest context, a descris prioritățile proiectului “Limba română, educație și comunicare”, dezvoltat de Ministerul pentru Românii de Pretutindeni în colaborare cu Ministerul Educației Naționale.

Ambasadoarea României în Regatul Spaniei, doamna Gabriela Dancău, a transmis reprezentanților asociațiilor prezenți la eveniment susținerea deplină a Ambasadei pentru eforturile acestora de strângere a legăturilor între membrii comunități românești din Spania și de îmbunătățire a situației acestor cetățeni. În același timp, a subliniat importanța contribuției mediului asociativ la campaniile de informare desfășurate de Ambasadă și consulate pentru cetățenii români din Spania, pentru a avea o comunitate mai informată, mai activă, precum și pentru formarea unei culturi a unității și a solidarității in rândul acesteia.