Întâlnirea studenților români cu Excelența sa Dna. Ambasador Gabriela Dancău

14610899_1353943857979383_1641565522531903687_n

Fotografie preluată de la Ambasada României (Facebook)

Pe data de 26 octombrie, la orele 18:00 a avut loc la Sediul Ambasadei României în Regatul Spaniei, o primă întâlnire a studenților români din Spania cu Misiunea diplomatică de la Madrid.

În cadrul acestei întâlniri la care au luat parte tineri români aflați la studii în diferite universități spaniole, precum și reprezentanți ai LSRS Filiala Spania, s-au discutat realități pe care acești universitari le trăiesc, s-au căutat căi de colaborare cu Ambasada României și s-au propus o serie de proiecte menite să vizibilizeze acest segment al societății românești din diaspora.

Coordonatoarea LSRS Spania, Alexandra Salcedo a făcut o scurtă prezentare a traiectoriei LSRS, a parteneriatelor și proiectelor de anvergură precum și a activităților mai relevante din ultimi 4 ani.

La rândul său, dna. Ambasador Gabriela Dancău, a prezentat prioritățile misiuni sale diplomatice în legătura cu universitarii români și a făcut sugestii referitoare la posibile inițiative, oferind sprijinul ambasadei în acest sens.

Printre acțiunile ce se vor întreprinde în următoarele luni în cadrul acestei colaborări menționăm „Seara studentului român”, o activitate festivă, deschisă tuturor, care va fi găzduită de Sediul Ambasadei pe data de 17 decembrie, menită sa întărească (într-un cadru informal) relațiile dintre universitari și să prilejuiască noi contacte. Programul detaliat al acestei festivități va fi postat în scurtă vreme pe acest site.