Noul Ambasador Extraordinar și Plenipotențiar al României în Regatul Spaniei, Dna Gabriela Dancău, considera LSRS unul din stâlpii de sprijin în cadrul comunității românești din Spania, menționând buna impresie pe care organizația studențească i-a făcut-o în timpul mandatului său în Franța

14232387_1302185719821864_1037870695832636840_nSâmbătă, 10 septembrie 2016, la orele 10.30 a avut loc întâlnirea Dnei Ambasador Gabriela Dancău cu comunitatea românească din Spania. Atât coordonatoarea Filialei Spania LSRS, Alexandra Salcedo, cât și reprezentanta filialei la Madrid, Alexandra Sava, precum și membra recent afiliată Arabela Sabangeanu, reprezentantă a Asociația Kogayon din Burgos, au răspuns invitației dnei Ambasador, împreună cu alți aproape o sută de președinți de asociații socioculturale, instituții sau universității, liber profesioniști, traducători, profesori din Programul LCCR, artiști plastici ori jurnaliști.

Înainte de a da cuvântul tuturor invitaților pentru a se prezenta rând pe rând și a puncta succint profilul și rezultatele mai relevante fie personale, fie colective, Dna Ambasador și-a prezentat echipa și liniile principale de acțiune pe care intenționează să le pună în practică în strânsă colaborare cu comunitatea, pe parcursul mandatului său.

În cadrul primei linii, aprofundarea relației cu Comunitatea, LSRS Filiala Spania are o importanță majoră, a semnalat Dna. Ambasador, amintind că în Franța, organizația are o colaborare fructuoasă cu instituțiile atât franceze cât și din țară, promovând excelența tinerilor români într-o gamă amplă de domenii.

În următoarele luni, LSRS Spania va a avea o întâlnire de lucru a tuturor membrilor săi cu Dna Ambasador pentru a trasa direcțiile de colaborare și implicare a Ligii în noul program de activitate prevăzut de misiunea diplomatică din Spania.

Celelalte linii enumerate au fost: fluidizarea demersurilor consulare, deschiderea de consulate onorifice, instaurarea unui calendar de întâlniri periodice, deschiderea porților ambasadei, organizarea de ateliere pentru copii, sărbătorirea evenimentelor marcante și emiterea unui newsletter lunar, toate acestea sub semnul transparenței și onestității, care vor ghida acest mandat.

Întâlnirea s-a produs într-o atmosferă prietenească, relaxată, iar invitații, la îndemnul echipei Dnei Dancău s-au simțit „la ei acasă”.

LSRS Filiala Spania Îi dorește Dnei Ambasador și echipei dumneaei, mult succes în următorii patru ani oferindu-și sprijinul și colaborarea pe orice palier care este de competența sa.

img-20160910-wa00033