Conferință “Egalitate de Oportunități”

19.12.2015

IMG_ (8)

Liga Studenților Români din Străinătate Filiala Spania a organizat pe data de 19 decembrie 2015 o conferință pe tema Egalitații de Oportunități la „Centro de Empresas Azuqueca Emprende”, Madrid.

Filiala Spania a dorit să abordeze această temă din perspectiva studenților și a tinerilor profesioniști pentru a oferi o analiză transversală a problemei. Școala are un rol principal în educarea valorilor egalitare, dar și parinții, familia. Suntem conștienți că vor exista șocuri generaționale dar în chestiunile de bază, care țin de cimentarea construcției ființei umane și de subiectivitatea acesteia, trebuie să existe un consens între societate, familie și instituții pentru a eradica inegalitățile. Pe tema aceasta a deschis conferința Dna. Carmen Luque Parejo, Consilier la primăria din Azuqueca de Henares pe probleme de Tineret, Cooperare pentru dezvoltare și Egalitate.

După inaugurarea conferinței a urmat runda de prezentări a membrilor Filialei Spania. În primul rând, Mihaela Stroie, absolventă a Facultății de Biblioteconomie și Muzeologie la Universitatea din Transilvania (Brașov) și a masteratului în “Gestión y tratamiento de la Información y Documentación en las Instituciones Públicas y Privadas” al Universitații Complutense din Madrid, a vorbit despre inegalitățile pe care le-a observat de-a lungul anilor de experiență profesională.

În continuare, Alexandra Sava, absolventă a Facultății de Medicina din cadrul Universității Complutense din Madrid și a masteratului în Medicina la aceeași universitate în colaborare cu Spitalul General Universitar „Gregorio Marañón” (HGUGM), s-a axat în intervenția ei pe inegalitățile între sexe observate în mediul sanitar, mediu care ne preocupă în privința contactului direct sau prin intermediari cu personalul medical.

În cele din urmă, Anca Bodzer, Dr. în Limbi Moderne și Traducere și absolventă a masteratului în Traducere Interculturală, Traducere și Interpretare pentru Serviciile Publice la Universitatea din Alcalá de Henares, ne-a vorbit despre câteva dintre aspectele esențiale care marchează inegalitățile în mediul academic.

În încheierea conferința despre Egalitatea în Oportunități s-au proiectat reclame menite să ilustreze prin exemple clare ceea ce semnifică și ceea ce implică viziunea ne egalitară, bazată pe stereotipii și diferențele între sexe, care nu sunt de natură sistemică ci construite din punct de vedere cultural.

Conferința a fost moderată de coordonatoarea LSRS Filiala Spania, Alexandra Salcedo Iliescu.

unnamed (3)unnamed (1)IMG_ (52)IMG_ (18)
IMAG1959IMAG1922IMAG1913

Conferinta Egalitate de Oportunitati

Conferinta Egalitate de Oportunitati

poster_conferinta