Sărbătorirea Zilei Naționale a României 2015 la Alicante

DSC_0017_2p28.11.2015
Ieri 28 noiembrie a avut loc la Universitatea din Alicante – sediul Ciutat d’Alacant festivitatea în cinstea Zilei Naționale, organizată de Universitate împreună cu asociația ARIPI și Școala de Română pentru a doua generație a migrației, proiect aflat la a 9a ediție și finanțat de MAE-DPPRP. În cadrul festivității a luat cuvântul Dl. Consul al României în Comunitatea Valenciană Dl. Dragoș Țigău semnalând însemnătatea acestui eveniment pentru românii de pretutindeni și lansând un mesaj de toleranță, înțelegere și cunoaștere, fără de care omenirea un poate avanza, nici lupta împotriva pericolelor precum terorismul.
La eveniment au mai participat și reprezentanți ai presei (Ziarul Occidentul Românesc), membri ai comunității românești din zona, elevii și părinții (chiar și bunicii) Școlii de română, care, urmând instrucțiunile Dnei. învățătoare Luminița Mihai, au participat la un concurs de cunoștințe și la un mic program artistic care s-a încheiat cu o hora a unirii în care s-au prins toți cei prezenți.
Evenimentul a cuprins o mică prelegere ținută de profesorul de istorie Laurențiu Bărbieru, doctorand al Universitate din Alicante.
Coordonatoarea Filialei Spania LSRS a oferit pâine și sare tuturor celor prezenți.

P1050245_2p P1050515p