Eurocina în Barcelona

jef35catpJoia trecută, câțiva dintre membrii filialei LSRS Spania au onorat invitația la “eurocina” din partea fiilialei Catalunya a ONG-ului JEF, parte a grupului activist JEF Europe (Tineri Federaliști Europeni)-http://www.jef.eu/.
Aceștia organizează adesea activități diverse, precum aceasta la care am avut plăcerea de a participa, activități ce au ca principal scop cunoașterea culturii, a oamenilor și a gastronomiei țării invitate.
De data aceasta aceasta a fost adresată pentru a cunoaște mai multe despre cultura, oamenii și gastronomia României, prin urmare, 3 reprezentanți LSRS au participat activ la această activitate, care s-a desfășurat într-un restaurant cu specific românesc din Barcelona.
Am discutat despre cum putem construi o Europă mai coezivă, mai unită și mai democratică deoarece aceasta constituie un ingredient esențial pentru pace, o garanție pentru o societate implicată, justă și liberă – un prim pas spre o federație mondială.
În același timp, am avut ocazia de a descoperi mai multe unii despre ceilalți și ne-am bucurat să vorbim despre Uniunea Europeană, în general, și în special despretrecutul, prezentul precum și viitorul politic, social și economic al României cât și al Spaniei.
Printre misiunile JEF se numără și promovarea cetăteniei europene autentice, lucrul constant pentru extinderea și aprofundarea conceptului UE cât și militarea pentru o societate mai dreaptă și mai integrată în continentul european.
Le mulțumim mult încă o dată pentru invitație celor de la JEF Catalunya și așteptăm cu nerăbdare posibilitatea de a colabora din nou în viitorul apropriat!

El jueves pasado, algunos de los miembros de LSRS Spania han honrado la invitación a eurotast rumano de la ONG JEF Catalunya rama, que forma parte del grupo europeo activista JEF Europa (Jóvenes Federalistas Europeos) – http://www.jef.eu/.
Ellos organizan con frecuencia actividades como la que hemos tenido el placer de asistir con el fin de llegar a conocer la cultura y la gastronomía del país que esta invitado.
En esta ocasión, se trataba de llegar a conocer más sobre la cultura y la gastronomía, por tanto, 3 representantes LSRS han estado asistiendo y participando activamente en esta actividad que ha tenido lugar en un restaurante rumano de Barcelona.
Hemos aprendido de diferentes realidades para construir una Europa más solidaria y unida mientras conocemos más de cerca uno de otros y hemos disfrutado hablar de la Unión Europea en general y en particular, sobre el pasado, presente y futuro político, social y económico de Rumania.
También hemos hablado sobre cómo podríamos crear una Unión Europea más democrática, ya que es un ingrediente crucial para la paz, una garantía para una mayor, justa y democrática sociedad libre y un primer paso hacia una federación mundial.
Una de las misiones JEF es promover la verdadera ciudadanía europea, a trabajar por la ampliación y profundización de la UE y se esfuerza para una sociedad más justa e integrada en el continente europeo.
Agradecemos otra vez a JEF Catalunya para la invitación y esperamos tener la ocasión de colaborar de nuevo!

Alexandra Irina Pînzariu

12239760_1149497851744280_2882285580827877110_n 12278691_1149497855077613_7821181067406957110_n