Ziua Europei la Alicante şi Castellón

P1030108-001b

Alicante şi Castellón 

7-10.05.2014. Într-un proiect realizat de către Asociaţia ARIPI în colaborare cu ICR şi Consulatul României în Comunitatea Valenciană, LSRS Spania a participat printr-o campanie publicitară pentru difuzarea evenimentului printre universitarii din Alicante, Valencia şi Castellón.

Proiectul a cuprins două lansări de carte: la Alicante, volumul bilingv de versuri Jazzografii pentru îmblănzit saxofoniste – Jazzografías para domar a las saxofonistas de Virgil Mihaiu şi la Castellón, sub egida Universităţii Jaume I din Castellón şi cu colaborarea Institutului de Studii Feministe, volumul bilingv Cu uşile întredeschise / A puertas entreabiertas de Gilda Vâlcan.

Tot cu ocazia Zilei Europei, Corneliu Stroe şi trupa BALCANAMERA au oferit doua concerte de etnojazz, la Alicante (Sala Centrului Cultural LAS CIGARRERAS) şi Castellón (Sala Pergola).  În ambele oraşe, s-au organizat concursuri de desen la şcolile de română pe tema Europei iar câştigătorilor li s-au decernat premii şi diplome. În Alicante, profesorul Laurenţiu Bărbieru, doctorand în Istorie la UA, a prezentat o scurtă istorie a Uniunii Europene.